FAP adalékanyag feltöltés

Fap adalékanyag feltöltés

FAP adaléktartállyal rendelkező autótípusok

Citroen, Peugeot, Fiat, Ford, Mazda, Mitsubitshi, Mini, Seat Volvo, +2004 utáni Volkswagen


fap adalékanyag feltöltésDPF szűrős autók többségében nincs adaléktartály, de ahol van, ott a feltöltése SZÜKSÉGES! Ennek oka, hogy az adalék segítségével már 400°C-on elindul a szűrő kiégetése a normál 600 °C helyett, így a szűrő élettartama jóval meghosszabbodik.

Egyes típusok jelzik a műszerfalon, ha az adaléktartály kifogyott, a többségük azonban nem. Ha nincs adalékanyag, a részecskeszűrő gyorsabban eldugul. Sokszor elkerülhető lett volna a részecskeszűrő eltömődése, ha a szervizelésnél az adaléktartály ellenőrizve lett volna és pótolva lett volna az adalékanyag. Sajnos ez gyakorlatilag 99%-ban kimarad a szervizmunkából.

Az üzemanyag-adalék tartályát általában a szervizelés során kell feltölteni. A regenerálás ezután automatikusan vezényelt az ECU (Engine Control Unit = Motorvezérlő egység) által. Az adalékanyag szivattyú minden egyes tankonlásnál a tanksapka levételekor adalékanyagot fecskendez az üzemanyaghoz.  Ezért fontos, hogy amikor csak lehetséges, tankoljuk tele az autót. Ugyanannyi adalékanyagot fecskendez 3000 Ft-os tankolásnál, mint amikor az autót teletankoljuk.


Azt, hogy hány liter adalékanyaggal töltsük fel az adaléktartályt, Ön dönti el! Egy liter adalékanyag kb. 40.000 km-ig elegendő. Az adaléktartály autó típusonként eltérő űrtartalmú, van amelyik két literes és van amelyik négy. Azonban a teljes feltöltés nem feltétlenül szükséges, de ha nem tölti tele, akkor sűrűbben kell megismételni a folyamatot.

 

FAP adalékanyag feltöltés árak

Figyelem! Nem árusítunk külön FAP adalékot!!!

FAP adalék ára FAP feltöltés munkadíj
15.000 Ft/ liter 15.000 Ft